Güvenlik güçlerimiz tarafından ilimiz genelinde huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik, mal varlığına karşı işlenen suçların önlenmesi, suç/suçluların tespiti ve yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir.  
 
Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İlimiz merkezinde 25.04.2022 günü Konak Mahallesi Açık Pazar Yeri yanında beyaz torba içerisinde yaklaşık 25 metre uzunluğunda kesilmiş vaziyette elektrik kablosu ve (1) adet beyaz renkli Suzico marka bisiklet bulunmuş, bahse konu malzemelerin sahiplerinin ve varsa suç/suçlularının tespitine yönelik çalışma yapılmıştır.
 
Yapılan çalışmalar neticesinde malzemelerin, (B.K.), yaşı küçük (Y.D.) yaşı küçük (Y.E.) ve yaşı küçük (E.İ.) isimli şahıslar tarafından çalındığı tespit edilmiştir.  (B.K.) ve yaşı küçük (Y.D.) isimli şahıslar yakalanmıştır. Şahıslar üzerinden yapılan araştırmalar neticesinde, Bianchi ve Star marka (2) adet çalıntı bisiklet ve olayda kullandıkları (1) adet demir kesme testeresi ve (1) adet demir tel/kablo kesmede kullanılan kerpeten ele geçirilmiştir. Şahıslar hakkında adli işlemlere başlanılmış olup, ele geçirilen çalıntı malzemelerin sahipleri tespit edilerek teslim edilmiş, yakalanan şüpheliler işlemleri sonrasında salıverilmiştir.
 
Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen yaşı küçük (Y.E.) ve yaşı küçük (E.İ.) isimli firari şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.