Ödemeler ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Ağustos 2023'te yaptığı açıklamayla, 12,2 milyon emekliye tek seferlik 5 bin TL ikramiye verileceği duyurulmuştu. İkramiye ödemeleri için çalışmalar tamamlandı ve ödemelerin 15 Kasım 2023'e kadar yapılması planlanıyor.

İkramiyeden yararlanacak emekliler, 1-31 Ekim 2023 tarihleri arasında herhangi bir işte çalışmamış veya faaliyette bulunmamış, yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışmamış olmak şartıyla ikramiye almaya hak kazanacaklar.

Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkan veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacak. İkramiyeler, emeklilerin T.C. kimlik numaralarına göre hesaplarına yatırılacak.

PARA -2

İkramiye ödemeleri nasıl yapılacak?

İkramiye ödemeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından gerçekleştirilecek. Emekliler, ikramiyelerini T.C. kimlik numaralarına göre hesaplarına yatırılacak. İkramiyelerin ne zaman hesaplara yatırılacağı henüz açıklanmadı. Ancak, ödemelerin 15 Kasım 2023'e kadar yapılması planlanıyor.

para görsel (1)

İkramiye ödemesinden kimler yararlanamayacak?

İkramiye ödemesinden şu kişiler yararlanamayacak:

  • 1-31 Ekim 2023 tarihleri arasında herhangi bir işte çalışmış veya faaliyette bulunmuş olanlar
  • Yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışmış olanlar
  • Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkan veren bir dosya dışındaki dosyalardan gelir ve aylık alanlar

PARA-1

İkramiye ödemeleri ne kadar sürecek?

İkramiye ödemeleri, 12,2 milyon emekliyi kapsayacak. Ödemeler, emeklilerin T.C. kimlik numaralarına göre hesaplarına yatırılacak. İkramiyelerin ne kadar sürede tamamlanacağı henüz açıklanmadı. Ancak, ödemelerin 15 Kasım 2023'e kadar yapılması planlanıyor.

para-tl-lira-2-82Oj_cover

İkramiyeler için herhangi bir başvuru yapılması gerekiyor mu?

İkramiye ödemeleri için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek yok. İkramiyeler, emeklilerin T.C. kimlik numaralarına göre hesaplarına yatırılacak.

Editör: Evrim Tuna Şahin