Emekli ikramiyesi tüm emeklileri kapsayacak mı?

Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekli vatandaş, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü vesilesiyle duyurulan 5 bin liralık emekli ikramiyesi haberiyle büyük bir sevinç yaşamıştı. Ancak, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamaları, bu ikramiyenin tüm emeklilere verilmeyeceğini ortaya koydu.

Türkiye'de yüksek enflasyonun en çok etkilediği kesimlerden biri olan emekliler, Temmuz ayındaki zamda sadece kök aylıklara yapılan artışla yetinmek zorunda kalmışlardı. Ancak 29 Ekim'de verileceği iddia edilen ikramiye haberleri, umut ışığı olmuştu.

SGK Uzmanı ikramiyesinin detaylarını açıkladı

Halk TV'nin aktardığına göre SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere yapılacak ikramiye ödemelerinin doğru olduğunu teyit etti. Ancak bu uygulamanın tüm emeklileri kapsamayacağını belirtti.

Emekli ikramiyesi için şartlar nedir?

Erdursun'un iddiasına göre, iktidar, en düşük emekli maaşını alan milyonlarca vatandaşın yaşadığı mağduriyeti hafifletmek amacıyla 29 Ekim'de 5 bin liralık ödemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ancak, aylık geliri 7 bin 500 lira ve üzeri olan vatandaşlar için bu ikramiye ayrıcalığı geçerli olmayacak.

Editör: Evrim Tuna Şahin