Türkiye'de emeklilik hayatı süren milyonlar yeni maaşlara kilitlenmiş durumda. Emeklilik maaşlarına yapılacak olan zammı merakla bekleyen orta yaş üzerine müjdeli bir haber gelecek gibi duruyor.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalar ve gazeteci Cem Küçük'ün bir televizyon kanalının canlı yayınında verdiği bilgiler, emeklilik maaşlarına yapılacak olan zam hakkında önemli ipuçlarını kamuoyuna sunuyor.

Gazeteci Cem Küçük'ün yaptığı açıklamalar neticesinde, emeklilik maaşlarına yapılacak zam, kök ücrete de yansıyacak ve enflasyon farkı ile performans payı eklenerek %50'nin üzerinde olacak gibi görünüyor.

Bu durum, özellikle Temmuz ayında yapılan %25'lik zammın ardından alım gücü çok fazla düşen emekliler bir müjde niteliği de taşıyor denebilir.

Maaşlar ne kadar olacak?

Emeklilere yeni gelecek olan zamla birlikte, emeklilerin en düşük maaşı 7.500 TL'den, kök ücrete yapılan zam, enflasyon payı ve performans payı da eklenerek 11.250 TL'ye çıkarılacak.

Bu artış, emeklilerin yaşam standartlarında önemli bir iyileşme sağlayacak ve ekonomik refahlarını artıracak, böylelikle son 6 ayda çok fazla sıkıntı yaşayan emekli vatandaşlar birazda olsa rahatlamış olacaklar.

Seçim dönemi sonrasında toplumun çok fazla kesiminde olduğu gibi emeklilerde de belli derecede kemer sıkma politikaları uygulanmıştı. Bu gelişmeler ile kemerler biraz gevşeyecek ve hem ekonomik hem de psikolojik rahatlama sağlanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ