Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, en düşük emekli maaşı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiğini açıkladı.

Bakan Şimşek, emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini ve emeklilerin durumunu iyileştirmeye yönelik çalışmaların yapıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşı ek zammı çalışmalarını yıl sonuna kadar sonuçlandırmayı öngördüklerini açıkladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Meclis açıldıktan sonra emekli maaşı çalışmalarının yapılacağını ve ciddi bir iyileştirme yapılacağını belirtti. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarının 2023 yılı enflasyon oranına göre artması bekleniyor, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ek bir artış yapılması da gündemde.

Erdoğan emeklilere gelecek zam için gelen bir soruya şu yanıtı vermişti, "Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamanlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız."

Editör: Evrim Tuna Şahin