Emekliler uzun bir süredir bekledikleri maaş zamlarında istediklerini alamadılar. Bekledikleri zammı alamayan emeklilerin şu anda tek gerçekleri ise yaşadıkları ekonomik sıkıntılar oldu. Emekliler bu sıkıntıları aşabilmek için çok fazla seçeneğe sahip değiller. Eğer daha önce almamışlar ise emekli maaş promosyonu kampanyalarından yararlanarak bankalardan nakit ödemeler alabiliyorlar.

Para2

PROMOSYONDA SİSTEM DEĞİŞTİ!

Emekli maaş promosyonu kampanyalarında sistem zorunlu olarak değişti. SGK ile bankalar arasında Kasım 2022’de yapılan ve Kasım 2025’e kadar sürecek olan protokol devam ediyor ama yüksek enflasyondan dolayı sistemsel değişiklik oldu. Emekli maaş promosyonları için 4 ayrı maaş aralığı bulunuyordu. Ancak en düşük emekli maaşı için 10.000 TL kararı verildiğinde işler değişti.

Emekli maaş promosyonları için en üst maaş aralığı 10.000 TL ve üzeri olarak uygulanıyor. Tüm emekliler şimdi bu aralıkta yer alacaklar. Bu da bir anlamda bankaların tüm emeklilere tek promosyon ödemesi yapması anlamına geliyor. SGK müdahale etmez ise bankalar emeklilerin tamamına tek tutar üzerinden maaş promosyonu ödemesi yapacaklar.

ŞARTLARI NELER?

Emekli maaş promosyonu ödemelerinin ağır şartları bulunmuyor. Promosyon alınacak bankaya emekli maaşının taşınması ve 3 yıllık promosyon sözleşmesi yapılarak bu sözleşme süresince emekli maaşının bir başka bankaya taşınmayacığına söz verilmesi yetiyor. Ancak bankalar ek promosyon veriyor iseler o zaman ek şartlar da uygulanabiliyor. Bunlar bankadan bankaya değişebilir. Otomatik fatura ödeme talimatı vermek, emekli yakınını davet etmek gibi şartlar olabiliyor.

Editör: Ömer Özdoğan