Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, emekli bayram ikramiyesi için 4 farklı formül üzerinde çalışmalar hızla sürüyor. Emekli maaşlarındaki artışın ardından, bankalar da emeklilere yönelik promosyon ödeme miktarlarını güncelledi. Bu kampanyalar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklilerini de içeriyor ve ödeme miktarları 12.500 TL'ye kadar yükseldi.

İşte emeklinin ek gelir tablosu...

Emekli ikramiyesinde artış nasıl olacak?

Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen toplamda 4 bin lira olan emekli ikramiyesi için artış rakamları gündeme geldi. Bazı kesimler, emekli maaşı zammı kadar bir artış olabileceğini ifade ederken, diğer kesimler farklı oranları tartışmaya açtı.

emekli ikramiye

Emekli ikramiyesi için çalışmalar devam ediyor

2018 yılından bu yana emeklilere verilen bayram ikramiyesinin artırılması talepleri ortaya çıktı. Şu an için 2 bin lira olarak ödenen emekli bayram ikramiyelerinde bir artış için çalışmalar sürdürülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu yönde adımlar atmaya hazırız" şeklinde bir açıklama yaptı.

emekli ikramiye

Emekli Bayram ikramiyesinde ayrım yok

Bayram ikramiyesi zammından tüm emekliler eşit şekilde yararlanacak. Bu zam, EYT'den emekli olanlar, eski emekliler ve ikramiye ödemesi öncesinde emeklilik için başvuruda bulunanlar da dahil olmak üzere tüm emeklileri kapsayacak.

emekli ikramiye

5 Bin Lira Ek Ödeme Hatırlatması:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, emeklilere 2023 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi olarak 5 bin lira ek ödeme yapılmıştı.

emekli ikramiye

Emeklilere özel zam

2023 yılında emeklilere 9 bin lira ikramiye ödendi. Hükümet, 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan etmiş ve şimdi bu ikramiyelere zam yapma hazırlığı içerisinde.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin