Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak verilen 5 bin TL'lik ikramiyeden, daha önce kapsam dışı kalan çalışan emekliler de faydalanmasına karar verilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, emeklilere ödenecek 5000 TL ikramiyenin ne zaman yatırılacağını duyurdu. İkramiyeler ne zaman yatırılacak? Maaş alma gününe göre ikramiye tarihleri...

Bakan Işıkhan açıkladı...

Bakan Işıkhan, "Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır." şeklinde açıklamada bulundu. Bu ödeme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklamada belirttiği şekilde, çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklilerinin de dahil olduğu 4 milyon 689 bin emekliyi kapsayacak.

Çiftçiler ikramiye alabilecek!

Daha önce ikramiye düzenlemesi kapsamına alınmayan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de, bu açıklama ile birlikte 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesinden faydalanabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak." ifadesini kullanarak, bu kesimin de destekten yararlanacağını vurgulamıştı.

Çalışan emekli ikramiyeleri hangi gün yatacak?

  • Ödeme günü 17, 18, 19 olanlara 29 Aralık Cuma günü,
  • 20, 21, 22 olanlara 30 Aralık Cumartesi günü,
  • 23, 24, 25, 26 olanlara ise 31 Aralık Pazar günü ikramiyeleri ödenecek.
Editör: Evrim Tuna Şahin