Ramazan Bayramı'na artık sayılı günler kaldığı için gözler, "Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?" sorusuna çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. İşte, 2024 yılı için SSK, Bağ-Kur ve EYT emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belirlendi. 2024 Ramazan Bayram emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekliler Dikkat 3 Bin Tl Hesaplara Yatiyor 02

Emekli ikramiyesi ödeme tarihleri için geri sayım başladı. Bu yıl Ramazan Bayramı öncesinde, 9 Nisan'da başlayacak olan ikramiye ödemeleriyle milyonlarca emekli desteklenecek. Meclis'te onaylanan 3.000 TL'lik ikramiye miktarıyla ilgili olarak, emeklilerin ne zaman ödeme alacakları merak konusu. İşte, bu konuya dair detaylar...

Emekli Maaş Farkı 2

Bakan Işıkhan merak edilen soruyu yanıtladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Bayram ikramiyeleri 3 bin lira olarak belirlendi. Bir gelişme var mı?" sorusuna Işıkhan, "Hayırlı olsun. Yasa Meclisten geçmiş durumda. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak." yanıtını verdi.

Emekli Ikramiye (1)

EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı?

EYT'liler, zamlı bayram ikramiyesinden yararlanacaklar. 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT'liler ve EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar, Ramazan Bayramı'nda ikramiye alabilecekler. Ancak, emeklilik dilekçesini 1 Nisan'dan sonra verenler bu yılki Ramazan Bayramı'nda ikramiye alamayacaklar. Kurban Bayramı bu yıl Haziran ayına denk geldiği için, emeklilik dilekçesini 1 Nisan - 31 Mayıs tarihleri arasında veren EYT'liler de Kurban Bayramı'nda zamlı ikramiyeden yararlanabilecekler.

Kaynak: Haber Merkezi