Kına ilk yakıldığı zaman çok güzel bir görüntüye sahip olsa da birkaç gün sonrasında şekli bozulmaya ve rengi açılmaya başlar. Bu güzel görüntü sonrasında kötü bir görünüme dönüşebilir. Bu kötü görüntü sonrasında kına elimizden çabuk çıksın isteyebiliriz. Kınayı elimizden daha çabuk çıkarmak için bazı yöntemler var;

Limon ve karbonat karışımı: Bir limonun suyunu sıkın ve bir çay kaşığı karbonat ile karıştırın. Karışımı kına olan bölgeye sürün ve 15-20 dakika bekleyin. Ardından elinizi ılık su ile durulayın.

Zeytinyağı tuz karışımı: Bir miktar zeytinyağına bir çay kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı kına olan bölgeye sürün 15-20 dakika bekletin ve ellerinizi ılık suyla yıkayın.

Diş macunu: Diş macununu kına olan bölgeye sürün ve hafifçe ovalayın. Ardından ellerinizi ılık suyla durulayın.

Klorlu su: Kınalı olan bölgeyi klorlu suyla yıkayın. Klor, kınanın rengini açmaya yardımcı olur.

Hidrojen peroksit: Hidrojen peroksidi kınalı bölgeye sürün ve birkaç dakika bekleyin, ılık suyla durulayın.

Ele Yakılan Kına Nasıl Çıkar (2)

Kınanın ne kadar sürede çıkacağı kınanın türüne, koyuluğuna ve uygulandığı süreye bağlı olarak değişir. Genel olarak birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişir.

Elinizden kınayı çıkarmak için ovuştururken çok sert davranmayın, cildinizin tahriş olmasına neden olur. Kına çıkarmak için kullandığınız bazı malzemeler cildinizi kurutabilir bu nedenle ellerinizi düzenli olarak nemlendirin.

Kınayı çıkarmak için alternatif yöntemler de var;

Ellerinizi sabun ve su ile yıkayabilirsiniz. Sabun kınanın rengini açmaya yardımcı olur. Aseton kınayı çıkarmak için kullanabileceğiniz başka bir yöntemdir. Ancak aseton cildinize zarar verebileceğinden dikkatli kullanmanız gerekir. Dilerseniz de eczanelerden temin edebileceğiniz kına çıkarıcı krem ve losyonlardan da kullanabilirsiniz. Bu ürünler de kınayı çıkarmaya yardımcı olabilir.

Kınayı çıkarmak için hangi yöntemi denerseniz deneyin, kınanın tamamen çıkmadığını fark ederseniz birkaç gün sonra işlemi tekrarlayabilirsiniz.