Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı desteği ile Burdur İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) koordinatörlüğünde hazırlanan Burdur Küçükbaş Hayvancılık Süt Toplama Ağı SOGEP Projesi kapsamında İl Özel İdaresinde ‘Hibe Töreni” düzenlendi.

Törene Burdur Valisi Ali Arslantaş, Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Adalet ve Kalkınma Partisi Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler, Burdur Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mustafa Yıldız, protokol üyeleri ve yetiştiriciler katıldı.

Hibe Töreninde açılış konuşmasını Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler yaptı. Daha sonra Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur da birer konuşma yaparak makine ve ekipman hibelerinin hayırlı olmasını dilediler.

1 Haziran’da İlk Sütümüzü MAKÜ’ye Teslim Ediyoruz

Son Konuşmayı Burdur Valisi Ali Arslantaş yaptı. Arslantaş konuşmasında; “Hep merak ediyorsunuz. Bu vereceğimiz sütlerin fiyatı ne olacak? Arkadaşlarımız bunun için çalışıyorlar. Ulusal Süt Konseyi büyükbaş sütünü 7.5 lira olarak belirledi. Genel yaklaşımda koyun sütü büyük baş sütünün 2 katı, keçi sütü de koyun sütünün üçte ikisi. Arkadaşlarımız da 11-12 lira üzerinden bir çalışma yapıyorlar. Sizleri daha çok kazanacağınız bu katma değerli ürünün ederinden daha fazla istifade edeceğiniz bir fiyat belirlenecek. Hiç kimsenin mağdur edilmeyeceği bir fiyat olacak, hatta mutlu olacağınız bir fiyatı olacağını düşünüyorum. Öyleyse 1 Haziran’da ilk sütümüzü teslim ediyoruz. Üretime hemen başlıyoruz. Raflardaki yerini almaya başlıyor Teke Yöresinin keçilerinin sütleri” dedi.

Konuşmalardan sonra Burdur İl Küçükbaş Hayvancılık Süt Toplama Ağı Projesi kapsamında belirlenen 52 yetiştiriciden 24 tanesine makine ve ekipman protokol üyeleri tarafından teslim edildi.