Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Erdoğdu, gelir kaybı ve kira desteğinden gerçek usül (defter) ve basit usül vergiye tabi olan esnafların tamamının  yararlanacağını açıkladı.
Başkan Erdoğdu, başvuru yapmak isteyen esnafların E-Devlet üzerinden başvuru yapabileceklerini eğer sisteme giremeyen esnafların ise Esnaf ve Sanatkarlar Odası Hizmet binasına veya Sanayi şubesine uğrayarak müracaatları için yardım alabileceklerini bildirdi.
Gelir kaybı Başvurusu İçin Gerekli Bilgiler
E-devlet şifresi 
 İBAN Numarası
Kira Desteği Başvurusu İçin Gerekli Bilgiler
Mülk Sahibi T.C. Kimlik Numarası ve Adı Soyadı

Gelir kaybı desteği ne kadar?
Gelir kaybı desteği, ticari kazançları basit usulde tespit edilenlere, vergiden muaf esnafa ve bunların dıșında kalan esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kiși tacirlere aylık bin lira olmak üzere 3 bin lira olacak.

Esnafa kira yardımı ne kadar?
Gelir kaybı desteğinden faydalanabilecek gerçek kișilerin vergi sicil kayıtlarına göre esas faaliyetlerini yürüttükleri ișyerlerinin kiraysa, büyükșehirlerde aylık 750 lira olmak üzere üç ayda toplam 2 bin 250 lira, diğer yerlerde aylık 500 lira olmak üzere toplam bin 500 lira kira desteği alacak. İșyeri kira bedeli kira desteği tutarının altındaysa, ișyeri kira tutarı kadar destek ödenecek.

Kira yardımı bașvurusu nasıl yapılır e-Devlet?
Kira desteği bașvurusunda bulunanlardan, söz konusu ișyerinin aylık kira bedeli, açık adresi ve ișyerini kiralayanın kimlik bilgilerini bașvuru esnasında beyan etmesi istenecek.

-T.C. kimlik numarası ve șifrenizle giriș yapın,

-Arama kısmından "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gidin,

-"Uygulamaya Git" sekmesine tıklayın

"Giriș yapmak istediğiniz uygulama bazı kișisel bilgilerinize erișim hakkı istemektedir. Lütfen așağıdaki listeyi kontrol ederek, paylașmak istemediğiniz bir bilgi var ise ișleme devam etmeyiniz." uyarısını görerek, bilgilerinizi kontrol edin. İșlemi onaylayarak bașvuruyu gerçekleștirin.

Hibe ve Kira desteğinden kimler yararlanacak?
Ticaret Bakanlığı destek verilecek 133 ekonomik faaliyet listesini yayımladı. Buna göre, kantinciler, kuaförler, berberler, güzellik salonları ișletenler, karayolu ile personel ve öğrenci tașımacılığı yapanlar, çay ocağı, kıraathane, kahvehane, kafe ișletenler, kırtasiyeciler, taksi, minibüs, dolmuș, halk otobüsü ile yolcu tașımacılığı yapanlar, pazarcılar desteklerden faydalanacak. Pastane, ciğerci, kokoreççi, kebapçı, dönerci, lahmacuncu, pideci, mantıcı, gözlemeci, pizzacı, börekçi, hamburger, sandviç ve simitçiler ile oturacak yeri olan "fast food" satıș yerleri de listede yer aldı. Çiçekçi, kamp alanları, bilardo ve oyun salonları, eğlence parkları, çorbacı ve ișkembeciler, kaplıca, hamam, sauna hizmeti sunanlar yararlanacak.