İYİ Parti'den Asgari Ücret Açıklaması:
9 Bin 600 Lira Olsun

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partisinin genel merkez binasında gündeme ilişkin basın açıklaması yaptı.

5 Aralık Kadın Hakları Günü’ne değinen Zorlu, “Biz siyasette, iş dünyasında, sosyal yaşamda, ailede kadını; kadının olduğu her yerde onların hak ve hukuklarını olması gerektiği seviyeye gelmesi bakımında farkındalığı, hassasiyeti çok yüksek bir partiyiz” dedi.
 

“ASGARİ ÜCRET 9.600 TL OLMALI”

Asgari ücret konusunun bugünkü Başkanlık Divanı toplantısında ele alındığını kaydeden Zorlu, 2023 yılındaki asgari ücretin 9.600 TL düzeyinde olması gerektiğini söyledi. Zorlu, ücretin 3 ayda bir güncellenmesi ve işverenlere vergi boyutunda sağlanan desteğin devam etmesi gerektiğini ekledi.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına değinen Zorlu, “Enflasyon konusunda baz etkisi sezonu açıldı. Bugün açıklanan rakam da esasında başlayan bir ilizyonun ilk halkası. Seçim yaklaşırken milletimize sunulmaz istenen baz etkisi senaryosunun başladığını ifade edebilirim.” değerlendirmesini yaptı.