Geçen yılın aynı ayına göre incelendiğinde, H-ÜFE endeksi; ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 63,9, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 94,9, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 81,38, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 72,57, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 92,53, idari ve destek hizmetlerde yüzde 95,1 artış gösterdi.

Ancak aynı dönemde; ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 1,61, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 3,03, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 0,36, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 4,52 gerileme kaydedildi.

Iletişim Hizmet Sektörü

Yıllık Bazda Değişimler

Yıllık bazda da, H-ÜFE endeksi bazı sektörlerde düşüş yaşanırken bazılarında artış gösterdi. Su yolu taşımacılığı, hava yolu taşımacılığı ve depolama ve destek hizmetleri gibi sektörler endekste en az artışı yaşadılar. Diğer yandan sinema filmi, video ve televizyon programı yapımcılığı, bina ve çevre düzenleme hizmetleri ve reklamcılık gibi sektörler endekste belirgin bir artış gösterdi.

Hizmet Sektörü

Aylık Bazda Değişimler

Aylık bazda incelendiğinde, konaklama hizmetleri, seyahat acenteleri ve hava yolu taşımacılığı gibi sektörler endekste en fazla düşüş gösterirken, programcılık, reklamcılık ve bilgi hizmetleri gibi sektörler ise belirgin bir artış kaydetti.

Kaynak: TÜİK