Şimşek, bir televizyon programında gündemi değerlendirirken, emeklileri sevindirecek bir müjde verdi. Bakan Şimşek, en düşük emekli maaşının düzenleneceğini ve güncelleneceğini belirtti, aynı zamanda emeklilerin enflasyon karşısında ezilmeyeceğini vurguladı.

TBMM'nin Ekim ayında açılmasıyla birlikte, emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemelerin gündeme geleceği biliniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da daha önce yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda talimat verdiğini ve Ekim ayında emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalara başlanacağını açıklamıştı.

Ekim Ayı Emekli Maaşı İçin Büyük Değişiklik İşte Detaylar (1)

Bakan Şimşek'in açıklamalarına göre, en düşük emekli maaşı alanlara yönelik bir düzenleme yapılacak. Ancak bu düzenlemenin tüm emeklilerin sorunlarını çözmeye yetmeyebileceği göz önünde bulunduruluyor. Emeklilere Ekim ayında kök maaşa yapılacak seyyanen zam, intibak düzenlemesi ve adil bir artışın getirilmesi bekleniyor. Kamuoyunda, "Emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz" söyleminin gereğinin yerine getirilmesi talebi de oldukça yaygın.