Vatandaşlar, 2024'ün yaklaşmasıyla birlikte eski tip ehliyetlerin yenilenme süresini merak ediyor. 2016'dan önce çıkarılan eski ehliyetleri kullananlar, belirtilen tarihe kadar sürücü belgelerini yenilemek zorundalar. Eski ehliyetler yenilenmezse, geçerlilikleri sona erecek. Eski ehliyetlerin değiştirme süresi, 31 Aralık 2022'de sona ermesi gerekiyordu, ancak alınan bir kararla bu süre uzatıldı. İşte detaylar ve son gelişmeler:

Eski ehliyet değiştirme süresi ne zamana kadar uzatıldı?

2023'ün sonuna yaklaşırken, ehliyet yenileme son tarihi önem arz ediyor. Eski tip ehliyetlerin belirlenen tarihe kadar yenilenmemesi halinde geçerlilikleri sona erecek. Peki, ehliyet yenileme süresi ne zaman bitiyor? İşte bu konuda detaylar:

Ehliyet değiştirme tarihi en son ne zaman?

Sürücü belgelerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar değiştirilmesi gerektiği açıklanmıştı. Fakat İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, geçen yıl ehliyet yenileme süresinin uzatıldığını duyurdu.

Buna göre, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl daha uzatıldı.

Ehliyet yenileme ücreti ne kadar - 2023 ?

Eski tip ehliyetlerin yeniyle değiştirilmesi için 15 TL ödeme yapılırken, yeni tip sürücü belgesini yenilemek isteyenlerin ödemesi gereken ücret ise 769 TL olarak belirlendi.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin