Futbol tarihinin en ikonik orta saha oyuncularından biri olan Toni Kroos, futbola veda etme kararını verdi. 34 yaşındaki Alman yıldız, bu önemli kararı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) ardından futbolu bırakacağını duyurdu.

Toni Kross

Kroos, bu sene 10. sezonunu tamamladığı Real Madrid'de adeta bir efsaneye dönüştü. 4 Şampiyonlar Ligi, 3 La Liga şampiyonluğu ve 2 Copa del Rey kupası gibi sayısız başarıya imza atan Kroos, bireysel ödüllerde de zirveye çıktı. 2 kez Dünya Kupası şampiyonluğu ve 1 kez Avrupa Futbol Şampiyonası şampiyonluğu yaşayan Alman milli takımının da önemli bir ismi olan Kroos, futbola veda etse de geride unutulmaz bir miras bırakıyor.

Toni Kross2

Toni Kross'un veda açıklaması:

"17 Temmuz 2014, Real Madrid'e transferimin duyurulduğu ve hayatımın değiştiği gündü. Hem futbolcu olarak hem de insan olarak büyük bir değişim yaşadım. Dünyanın en büyük kulübüyle yeni bir döneme başlamıştım. Geçen 10 yılın ardından, bu dönem sona eriyor. Bu inanılmaz başarılı dönemi asla unutmayacağım. Tüm kalbiyle beni kucaklayan ve bana inanan herkese teşekkür ederim. Özellikle de size sevgili Madridista'lar. Bu karar aynı zamanda EURO 2024'ten sonra futbolu bırakacağım anlamına geliyor. Her zaman söyledim, Real Madrid benim son kulübüm olacak. Mutlu ve gururluyum. Hedefim kariyerimi performansımın en yüksek olduğu dönemde sona erdirmekti. Şu andan itibaren tek hedef var, 15. Şampiyonlar Ligi. Hala Madrid y Nada Mas!"

Editör: Haber Merkezi