Ebebek geçtiğimiz haftalarda borsa kanalında işleme açıldı. Halka arzını gerçekleştiren Ebebek borsa yatırımcıları tarafından oldukça ilgi gördüğü açıklanan katılımcı oranları ile belirtildi. Bebek ve çocuk ürünleri kategorisinde hizmet veren Ebebek geçtiğimiz günlerde borsada halka arz yapmıştı. Halka arzında oldukça ilgi gören Ebebek katılımcı sayısı ile rekor seviyelere ulaştığı açıklandı. Bununla beraber yurt içinden ve yurt dışından taleplerin yoğunluğu da oldukça dikkat çeken detaylardan oldu.

Borsada halka arz yapan Ebebek oldukça büyük ilgi görüyor!

Geçtiğimiz haftalarda borsada halka arz yapan Ebebek açıklanan verilere göre halka arzında oldukça büyük ilgi ve yoğun talep il karşılaştı. Çocuk ve bebek ürünlerinde hizmet veren Ebebek halka arzında yurt içi ve yurt dışı katılımlarında oldukça talep görerek katılımcı seviyesini rekor seviyelere taşıdığı belirtildi. Açıklanan verilere göre Ebebek’in halka arzı 1,86 milyar TL olarak rekorunu kırdı. Ebebek halka arzında talepleri 29-31 Ağustos ve 1 Eylül tarihleri arasında alırken 1 TL nominal değerli payların halka arz fiyatı 46,50 TL olarak belirledi. Bununla beraber geçtiğimiz saatlerde Ebebek’in açıklanan halka arz büyüklüğü 1,86 milyar TL olarak belirtildi.

ebebek

Hisse dağıtımı ne olacak?

Ebebek’in halka arzının 7,7 katına denk gelen bir talep oluştuğu açıklanan verilerde belirtilirken Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 6 katı, Grup Çalışanlarının tahsisat tutarının yaklaşık 2,2 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 14 katı ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 5 katı talep geldiği de belirtildi.

Halka arzında bireysel yatırımcıların toplam başvuru sayısı 3,9 milyonu buldu. Bununla beraber birden fazla başvuru olması nedeniyle 3,8 milyon yatırımcının talebi karşılandığı belirtildi. Başvuru sayısına göre her yatırımcıya 5 veya 6 adet hisse dağıtımı gerçekleştirileceği de açıklanan veriler sonrasında belirtildi.