Sınava başvurular, bugünden itibaren 2 Kasım 2023 tarihine kadar ÖSYM'nin "https://odeme.osym.gov.tr" internet adresinden yapılacaktır. Sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması amacıyla adaylara deneme e-Sınavı hazırlanmıştır. Adaylar, deneme e-Sınav uygulaması ile 2023 e-YDS Kılavuzu'na ÖSYM'nin internet sitesinden erişebilirler.

Sınava alınacak aday sayısı, e-Sınav uygulama binalarının aday kapasitesiyle sınırlı olacaktır. Bu nedenle, her bir e-Sınav uygulamasında kontenjanlar şu şekilde belirlenmiştir:

  • Ankara: 4.200
  • İstanbul: 460
  • İzmir: 116
  • Adana: 306

Adaylar, sınav ücretini ödeme sırasına göre kontenjana dahil edileceklerdir. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

Sınav saat 10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecektir. Adaylar, saat 13.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Sınava katılacak adayların gerekli belgeleri ve fotoğraflı kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Sınavda kopya çeken, kopya veren veya kopya çekmeye teşebbüs eden adaylar hakkında ÖSYM tarafından gerekli işlemler yapılacaktır.