Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, dün oynanan Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın orta hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırısının ardından ülkedeki tüm liglerin süresiz olarak durdurulduğunu ve maçların oynanmayacağını açıkladı.

Dün oynanan karşılaşmanın ardından TFF yönetim kurulu olağanüstü toplandı. Başkan Büyükekşi liglerin durdurulması yönünde karar verildiğini açıkladı. 

Burdur Haber-3

"Bu saldırı Türk futbolunun tamamına yapıldı"

Halil Umut Meler'in kendini bilmez canilerce saldırıya uğradığını ifade eden Büyükekşi, "Bu alçak saldırıyı yapanlar sadece Halil Umut Meler'e yapmadılar. Türk futbolunun tüm paydaşlarına yaptılar" dedi.  "Hakemleri hedef gösteren herkes sorumlu" Bugüne kadar hakemleri hedef gösterenlerin bu suçun ortağı olduğunu belirten Büyükekşi, Meler'in durumunu da yakından takip ettiklerini söyledi. 

Burdur Haber 2

"En ağır cezalar verilecek"

Meler'e acıl şifalar dilediklerini de ifade eden Büyükekşi, sorumlu kulüp ve yöneticilerinin en ağır şekilde cezalandırılacağının da altını çizdi.  "Artık yeter" Tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini de duyuran Başkan Büyükekşi, "Futbol bir savaş değil. Sonunda ölüm yok. Bütün takımlar aynı anda şampiyon olamaz. Bunu idrak etmek lazım. Herkesi sorumluluğa davet ediyoruz. Artık yeter, yeter diyoruz" dedi.  "Türk futbolunu rezil etmeyelim" Hakemlerin de insan olduğuna vurgu yapan Büyükekşi, "Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin. Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim. Yeter artık" dedi. 
 

Kaynak: HABER MERKEZİ