İngiltere'nin Bath şehrinde bulunan Roma Hamamı ile birlikte dünyadaki iki örnekten biri olan Basilica Therma Roma Hamamı, 50 derece sıcaklıktaki termal suyuyla öne çıkıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce yürütülen çevre düzenleme çalışmaları kapsamında, hamam çevresinde turist karşılama merkezi, kafeterya, gezinti yolları ve fotoğraf çekim alanları oluşturuldu.

Dünyanın en eski termal tedavi merkezi olarak kabul edilen Basilica Therma Roma Hamamı'nın, kısa süre içerisinde yerli ve yabancı turistlere kapılarını açması bekleniyor.

Yozgat Valisi: Hamamın turizme katkısı büyük olacak

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, yaptığı açıklamada, tarihi Roma Hamamı'nın turizme açılmasının hem Yozgat hem de Türkiye turizmi için önemli bir kazanım olacağını söyledi.

Dünyada Sadece İki Tane Var; Biri Türkiye’de

Vali Özkan, "Hamamın restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı. İnşallah çok kısa bir zaman sonra da turizme, insanımızın istifadesine sunacağız. Gerçekten çok güzel bir eser. Yozgat ve ülke turizmine çok büyük katkısı olacak." dedi.

Sarıkaya esnafı: Turistlerin gelmesini bekliyoruz

Sarıkaya ilçesinde esnaflık yapan Abdullah Karataş ise, tarihi Roma Hamamı'nın turizme açılmasıyla birlikte ilçeye turist akını yaşanmasını beklediklerini söyledi.

Karataş, "Tarihi 2 bin yıla dayanan Dünya'da iki tane olan Roma Hamamı'nda çalışmalar bitti. Biz de esnaf olarak turistlerin buraya gelip ziyaret etmesini istiyoruz. Onların için de elimizden gelen gayreti esnaf olarak göstereceğiz." ifadelerini kullandı.