AK Parti Burdur Milletvekili aday adaylığı için başvurular yapılmaya başlandı. Dündar Ersan, bugün AK Parti Burdur İl Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklamasıyla aday adaylığını açıkladı.

Dündar Ersan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Değerli arkadaşlarım yakın geçmişte 11 ilimiz 15 milyon insanımızın deprem afetinden etkilendiği bir ortamdan yeni çıkmış bulunuyoruz. Depremde ölenlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.  Bu büyük sıkıntılara rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı karar ile ülkemiz 14 mayıs 2023 seçim sürecine girmiş bulunuyor. 14 Mayıs 2023 seçimleri Devletimiz milletimiz partimiz ve şahsımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Değerli arkadaşlarım Ak partimiz 20 yılı aşan bir süredir ülkemizin bütün büyük problemlerini halının altına süpürmeden çözüyor. Bu sorunları çözerken siyasi kaygı taşımıyor. Kendi seçmen kitlesi olup olmadığına bakmadan toplumun tüm sorunlarını çözmeye gayret gösteren bir çözüm partisi olarak yoluna devam ediyor.
Demokrasimizi tehdit eden askeri vesayet ve Yargı vesayeti bizim dönemimizde bertaraf edilmiştir. Devletimizi ve milletimizi 50 yıldan fazladır tehdit eden PKK ve FETO terör örgütleri bizim dönemimizde kökü kazınmıştır. Değerli arkadaşlarım siyaset bir hizmet yarışıdır. Siyaset hizmeti en iyi şekilde yapma yarışıdır.

Siyaset devletin ve milletin hakkını hukukunu koruma görevidir. O nedenle bu görevi üzerine alan arkadaşlarımız çok büyük bir sorumluluk altına girmektedirler. Değerli arkadaşlarım bizim adaylığımız liderimizin masasının üzerinde bir seçenek olmaktan ibarettir. Bize ihtiyaç varsa biz buradayız Burdurdayız.

Üzerinize aldığımız görevi en se iyi şekilde yapacağımızı sizler biliyorsunuz. Devletimizin ve milletimizin kör kuruşunu ve toprağını koruyacağıma söz veriyorum.

Seçmen memnuniyetini esas almaya söz veriyorum. Teşkilatlarımızı seçmen memnuniyeti konusunda öne çıkarmaya söz veriyorum.

2. dönem hesabı yapmayacağım. Takdiri Allaha bırakacağım. Şimdiye kadar görev yapan arkadaşlarımız ellerin gelen gayreti fazlası ile gösterdiler. Başta Bayram Vekilimize olmak üzere tüm Burdur halkı adına teşekkür etmeyi borç biliyorum. Yoksa bizim böyle sorumlu bir göreve zerre kadar bireysel olarak ihtiyacımız yoktur. Tüm arkadaşlarımın da bu minvalde göreve talip olduklarına inanıyorum. Değerli arkadaşlarım 1962 yılında Kemer yakalar köyünde doğdum 1987 yılında muhasebecilik mesleğime başladım 20 yıl yaptıktan sonra bu mesleğimi 2007 yılında bıraktım. 1993 yılında mermer sektörüne girdim. 2008 den bu yana İlci İltaş grup bünyesinde mermer sektöründe faaliyet gösteriyorum. Siyasi çalışmalarıma gelince 1987 yılında bu yana tam 36 yıldır Sayın Genel başkanımız Recep
Tayyip Erdoğan ile birebir aynı çizgide siyaset yaparak bu günlere gelmiş bulunuyorum. Değerli arkadaşlarım Biz siyaseti ibadet niyetine yapmış olan bir anlayıştan geliyoruz. Kendimi ak partiyi kuran kurucu iradenin yerel bir tezahürü olarak tanımlıyorum. Milletvekili Adayı olarak partime yapacağım katkı şudur. Ak partiye geçen seçimlerde oy vermiş ama kalbi bir şekilde burulmuş seçmenlerimizin olduğunu hepimiz biliyoruz. İşte onların gönlünü alarak onları tekrar partimize kazandırmaktır. Milletimiz ak partiye oy vermek için gerekçe arıyor. İşte o gerekçe karşınızda. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Partimizin temeli olan bu ruhu ve heyecanı halkımıza vereceğim. Karar sizlerin, karar genel başkanımızın. Her kararı saygı ile karşılayacağım. Değerli arkadaşlarım Devletimizi 55 yıldır kemiren hain feto darbe girişimine karşı Burdur Cumhuriyet meydanına ilk olarak çıkarak Çamların altında meydanı teslim almak üzere bekleyen fetö artıklarına parti teşkilatımız gelinceye kadar meydanı teslim etmedim. 1.11 saniyelik basın açıklama tahammül edemediler. Kalp krizi ve Ölüm tehlikesi atlattım. Sol kolumun lifleri koptu. Yalnız silahsız olan amacı sadece sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek isteyen şahsımı ellerini ters kelepçe ile 300 Metre sürükleyerek Emniyet binasına gördürdüler. Ama bu kararı alanlar beni meydanda yıktılar ama darbe girişimi püskürtülünce iyot gibi açığa çıktılar. İşte o basın açıklamam. Değerli arkadaşlarım bu vesile ile 1. Burdur Milletvekilimiz Mehmet Akif Ersoy’u Rahmet ve minnet ile anıyorum. Burdur Milletvekilliği aynı zamanda onun bizlere mirasıdır. Onun Milli Manevi ve Edebi yönünü de en iyi şekilde yansıtmaya sizlere söz veriyorum.”