Ses klonlaması yöntemiyle çalışan bu uygulama, yapay zeka temelli dublaj hizmeti sunma amacı taşıyor.

Yapay zeka, günümüzde pek çok alanda sıkça kullanılarak, işlerimizi geleneksel yöntemlere kıyasla hızlı bir şekilde gerçekleştirmemize imkan sağlıyor. Ollang ekibi tarafından geliştirilen yapay zeka destekli Dubecos uygulaması, özellikle hızlı dublaj yapmak isteyenler için bir dizi çözüm sunuyor.

2019 yılında Ebru Yıldırım Gül ve Aziz Ulak tarafından geliştirilen Dubecos, pazarlamacılar ve içerik üreticilerini hedef alarak yapay zeka destekli dublaj hizmeti sunan bir ürün olarak ortaya çıktı. Eylül ayında fikir aşamasında olan Dubecos, yoğun bir çalışma ile kasım ayında Google Play Store ve App Store'da kullanıcıların erişimine sunuldu.

Yapay Zeka Ses Klonlaması

Uygulamanın kullanımı nasıl olacak?

Dubecos'un içerik oluşturma süreci oldukça hızlıdır. Uygulama, 2,5 aylık bir süre zarfında geliştirilmiş ve 30 kişilik bir ekibin katkısıyla hayata geçirilmiştir. Uygulamayı kullanabilmek için ad, soyad, e-posta adresi ve şifre gibi temel bilgilerle bir üyelik oluşturmanız gerekmektedir. Üyelik oluşturulduktan sonra, 2 dakika gibi kısa bir süre içinde uygulama deneme imkanı sunmaktadır.

Editör: Evrim Tuna Şahin