Geçen hafta Antalya Altın Portakal Film festivali iptal edildi.

ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ

Geçen hafta Antalya Altın Portakal Film festivali iptal edildi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali ilk defa 1964 yılında ortaya çıktı. Festivalle birlikte kent için o dönem başlayan amblem arayışında Antalya’nın portakalı, denizi, tarihsel öğeleri, venüs heykeliyle bütünleştirildi. Portakal sadece ödülde kalmadı. Film festivaline de adını verdi.

Antalya Altın Portakal Film Festivaliyle ilk tanışmam yanlış hatırlamıyorsam 1977 yılında olmuştu. Festivalin en güzel yanı arabalarla yapılan kortejdi. Cumhuriyet meydanında yerimizi almıştık. O zamanlar meydanda Büyük Otel ve Büyük pastane, hemen karşısında Çatı restoran vardı.
Sinemalarda seyrettiğimiz Film artistleri üstü açık arabalarla önümüzden geçiyordu. Çok heyecanlanmıştım. Halkta büyük bir coşku vardı. Herşey muhteşemdi.

Sanatçıların üstü açık otomobillerden halkı selamladığı kortej, Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Caddesi'nin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde son buluyordu.

Festivaller uluslar arası alanda bölgemizin tanıtımı açısından çok önemlidir. Antalya, deniziyle doğasıyla dünyanın en güzel şehirlerinden birisidir.

Antalya Turizm Cennetidir.

Ayrıca festivaller dünyanın içinde bulunduğu üzücü durumlardan sonra insanlara mutlululuk ve yaşama enerjisi vermesi açısından önemlidir.

Antalya Film Festivali her geçen yıl hedefini büyüterek yoluna devam etti ve Uluslar arası alanda bilinen bir festival oldu.

Festivale kalite kazandırıldı ve
Antalya, Fransa'nın Cannes şehri gibi" oldu.

Yerel basından takip ettiğimiz kadarıyla her geçen yıl gelen yabancı turistler ve yabancı sanatçılar, Antalya'ya gelmekten mutluluk duyduklarını ifade etmişlerdi.

Hatta bir yabancı sanatçı;

"Antalya, Fransa'nın Cannes şehri gibi. Burada olmak çok güzel. Türk halkının gösterdiği misafirperverlikten çok memnunuz. Kortej harikaydı. İnsanlar, kadınlar, çocuklar, büyük bir sevgi dalgasıyla bizi karşıladı. Gösterdikleri ilgi bizi çok mutlu etti" demiş ve gezdiği Antalya Müzesi'ne hayran kaldığını söylemişti.

Bu durum Antalya ve Türkiyemiz için tanıtım açısından çok önemlidir...

Büyük Önder Atatürk 1930 yılının ilkbaharında ilk kez gördüğü Antalya'da lacivert denizlerin ardındaki dağların anlık renk değişimini izlerken; "Hiç Şüphesiz Ki Antalya Dünyanın En Güzel Yeridir" demiştir.

Bu sebeplerle;

Antalya ve Antalya Altın Portakal Film Festivali hepimiz için ortak bir değerdir.

Antalya ve Antalya Altın Portakal Film Festivali Siyaset Üstüdür.

SİYASETE MALZEME YA-PI-LA-MAZ...

Film festivalinin iptal edilmesi Antalya ve bölgemizin itibarı ve prestiji açısından iyi olmamıştır.

Film festivalinin iptalini getiren süreçteki yanlış durumun siyaset güdülmeden ortak hareket edilerek çözülmesi gerekiyordu.

Her siyasetçiden farklı sesler ve yorumlar çıktı. Ortak değerimiz olan Antalya ve Film festivali için GELECEK SEÇİMLER değil GELECEK NESİLLER düşünülmeliydi.

YAZIK OLDU