Konyaaltı, Antalya'nın batı ucunda yer alan merkez ilçemizdir. Antalya'nın en güzel yerlerinden birisidir.

Antalya merkezde, falezlerden başlayarak muhteşem plajlarıyla resmen turizm cennetidir. Solda masmavi deniz, sağda o güzelim dağlar, tünektepe seyir terası, yeşillikler, ormanlar, o güzelim sularıyla geyikbayırı ve feslikan yaylası...

Tek kelimeyle anlat derseniz!!!

Anlatılmaz yaşanır derim...

O derece yani...

Konyaaltı'nın 2022 sonu itibarıyla nüfusu 204.795'tir.

BÖLGE HEMŞEHRİLERİMİZ

Konyaaltı ilçemiz'de aynı Kepez ilçemiz gibi Burdur, Bucak ve bölgemizi ilgilendirmektedir.

Hurma, Uncalı, Molla Yusuf, Arapsuyu ve Çakırlar mahallelerimizde yoğun bir şekilde Burdur ve Bucak'tan, diğer ilçe, belde ve köylerimizden hemşehrilerimiz ikamet etmektedir.

Burdur'lu ve Bucak'lı iş adamlarımız gerek esnaflığıyla gerek sanayiciliğiyle başarılı çalışmalar yapmakta ve istihdam yaratmaktadır. Hemşehrilerimiz gerek Kepez, gerek Konyaaltı, gerek Antalya ve gerekse Türkiye ekonomisine katma değer katmaktadır.

Antalya'da son 25 yıla damga vuran Vergi rekortmenleri Bucak'lıdır.

Gurur duyuyoruz...

POLİTİKA

Konyaaltı'nın ilk belediye başkanı rahmetli Hasan Talşık, ANAVATAN Partisinden 1994-1999 yılları arasında görev yapmıştır.

Daha sonra 20 yıl boyunca Sayın Muhittin Böcek Konyaaltı'nda büyük bir iz bırakmıştır.

Sayın Muhittin Böcek;

1994-1999 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulunmuş, 1999 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Konyaaltı Belediye Başkanı seçilmiştir. 2002 yılında Deniz Baykal'ın daveti ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılmış, 2004-2009, 2009-2014, 2014-2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday olarak aynı göreve yeniden seçilmiş ve Konyaaltı Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2019 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş ve halen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmektedir.

Konyaaltı'nda 2019 yılından itibaren Sayın Semih Esen Cumhuriyet Halk Partisinden belediye başkanı olarak görev yapmaktadır.

ADAY ADAYLARI

Yerel seçimler yaklaşırken Konyaaltı ilçemizi de takip etmeye çalışıyoruz. Adaylar netleştikçe siz değerli okurlarımızı analiz ve yorumlarımızla bilgilendirmeye çalışacağız.

Ancak Konyaaltı ilçemizde CHP'den aday adayı olan önemli bir isimden bahsetmeden geçemeyeceğim.

Sayın Avukat Rıdvan Yıldız,

Selanik kökenli bir ailenin çocuğu olarak Bursa'da doğdu. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu mezunudur. Komando Subayı olarak çeşitli birliklerde görev
yaptıktan sonra subay iken İstanbul Hukuk Fakültesini bitirerek hukukçu kimliği ile Ankara'ya tayin edilmiştir. Askeri Mahkeme
üyeliği ve Disiplin Subaylığı görevlerinde bulunmuştur. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Hukuk Yüksek Lisans
(Master) programini bitirmiştir. Ayrıca Ekonometri dalında lisans diplomasına sahiptir. Silahli Kuvvetler tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Yabancı Diller Yüksek Okulu'na ileri derecede İngilizce eğitimine gönderilmiştir. Üst düzey kamu görevlilerinin yer aldığı Kamu Diplomasisi kursunu bitirmiştir.
Genel Kurmay Başkanlığı Uluslararası Hukuk Dairesinde Uluslararası Antlaşmaları inceleme ve Tetkik Subaylığı
görevinde bulunmuştur. Komando Subaylığı dönemindeki hizmetlerinden dolayı Devlet Övünç Madalyası ile taltif
edilmiştir. Son görev yeri olan Kara Harp Okulu'nda Anayasa ve Kamu Hukuku derslerinde öğretmenlik yapmıştır. Binbaşı
rütbesinin son 6 ayı içinde kendi isteği ile 1998 yılında Silahlı Kuvvetler'den emekli olup Antalya'ya yerleşmiştir.

Antalya'da Serbest Avukatlığa başlamıştır. Ceza Hukuku dalında uzmanlaşmıştır.

1998-2000 yılları arası davet üzerine Akdeniz Üniversitesi'nde misafir ögretim görevlisi olarak Kamu Hukuku ve Anayasa hukuku dersleri vermiştir. Antalya da birçok
Belediye başkanının İmar Hukuku konusunda Hukuk Danışmanlığını yapmıştır.

Akdeniz Kan Hastalığı (Talesemi) Derneği Kurucu üyelerindendir.

Bir dönem DSP İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. İyi Parti İl Kurucu üyesi olarak yer almış, ilkesel bazda fikir ayrılığı sebebiyle ayrılmıştır.

Bir dönem CHP Muratpaşa Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunmuş, İmar Komisyon
Başkanlığı yapmıştır.

Halen Antalya'da birçok Sivil Toplum Kuruluşunda yer alıp, çalışmalarını sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce ve orta düzeyde Rusça bilmektedir.

GÜVENİLİRLİK VE LİYAKAT ÖNEMLİ

Bilgi ve birikimiyle donanımlı, liyakatlı, güvenilir, iyi bir asker ve daha sonraki avukatlık mesleğinde duayen olan değerli büyüğümüz, abimiz Sayın Rıdvan Yıldız'ın başarılı olacağına canı gönülden inanıyorum.

Kendisini tebrik ediyorum.
Hayırlı olsun.