Para birimi, daha sonra hafif bir geri çekilme yaşayarak 27,60 civarında istikrar kazandı.

Son zamanlarda dik bir yükseliş yörüngesinde olan dolar, dünü 27,61 seviyesinden kapattı. Yeni güne yeni kazançlarla başlayan kur, sabahın erken saatlerinde 27,76'ya ulaştı. Daha sonra dolar hafifçe geri çekildi ve 27,60 aralığında denge buldu.

Saat 11:15 itibariyle dolar 27,62'den işlem görüyor. Aynı dönemde euro 29,14'ten işlem görürken, sterlin 33,71'den alıcı buluyor.

Dolar, Rekor Kıran Rallisini Sürdürüyor

Piyasa analistleri, yatırımcıların bugün ABD'de açıklanacak istihdam verileri raporunu yakından izlediğini vurguluyor. Verilerin işgücü piyasasına daha fazla ışık tutacağına ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylemlerini belirlemede çok önemli bir rol oynayacağına inanıyorlar.

Fed'in bundan sonraki adımlarına ilişkin süregelen belirsizlikler varlık fiyatları üzerinde etkisini sürdürüyor.

Dünya Bankası da beklentilerini yukarı yönlü revize etti. Dünya Bankası, Türkiye için ekonomik büyüme tahminini yüzde 3,2'den yüzde 4,2'ye yükseltti.

Değişken döviz piyasaları, küresel ekonomik faktörlerle birleştiğinde, finansal ortamı giderek daha öngörülemez hale getirdi. Dolar rekor kıran rallisini sürdürürken, finansal analistler ve yatırımcılar finans ve ticaret dünyasına yön veren ekonomik göstergeleri ve gelişmeleri yakından takip ediyor.