Çıkan arbedede 5 futbolcu kırmızı kart gördü.

Olayların başlangıcı, Bünyamin Yürür'ün 82. dakikada attığı golü attıktan sonra tribünlere yaptığı hareket oldu. Bu hareket, Bursasporlu futbolcular ve taraftarlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Diyarbakır Bursa Maçında Kavga (3)

Bursasporlu Çağatay Yılmaz ile Bünyamin Yürür arasında sözlü tartışma yaşanırken, hakem Burak Taşkınsoy, Çağatay Yılmaz'a ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi. Bu karar, Bursasporlu futbolcuları daha da sinirlendirdi.

Olayların daha da büyümesi üzerine, hakem Taşkınsoy, Diyarbekirspor'dan Serhat Çalışkan, Cem Çelik ve Bünyamin Yürür ile Bursaspor'dan Bilal Güney'e de kırmızı kart gösterdi.

Maç, Diyarbekirspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Diyarbakır Bursa Maçında Kavga (1)

Olay Sonrası Çağatay Yılmaz Ne Ceza Aldı?

TFF 2. LİG Beyaz Grup’ta yer alan Bursaspor Diyarbekirspor’a kendi sahasında 2-0 yenildi. Olaylı maçta Bursaspor’dan 6 kırmızı kart çıktı. Olayın ardından Bursaspor tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu; “Bugün oynanan karşılaşmanın ardından profesyonel futbolcu Çağatay Yılmaz, teknik ekibin raporu doğrultusunda yönetim kurulumuz tarafından süresiz kadro dışı bırakılmıştır. Kamuoyuna duyurulur."

Diyarbakır Bursa Maçında Kavga

Çağatay Yılmaz Kimdir?

Çağatay Yılmaz, 1 Ocak 2000 tarihinde İnegöl'de doğdu. Futbola 2007 yılında İnegölspor altyapısında başladı. 2019 yılında İnegölspor'un A takıma yükseldi. 2021-22 sezonunda ise Bursaspor'a transfer oldu.

Orta saha pozisyonunda görev yapan Yılmaz, sol ayaklı bir futbolcudur. Bu sezon Bursaspor formasıyla 18 maça çıktı ve 2 gol attı.

20 Aralık 2023 tarihinde oynanan Bursaspor-Diyarbekirspor maçında attığı golden sonra tribünlere yaptığı hareket sonrası Bursasporlu futbolcular ve taraftarlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bu hareket, hakem Burak Taşkınsoy tarafından ikinci sarı kart olarak değerlendirildi ve Yılmaz oyundan atıldı. Bu karar, Bursasporlu futbolcuları daha da sinirlendirdi ve saha içi kavgaya neden oldu.

Kavgada Yılmaz'ın da aktif rol oynadığı görüldü. Bu nedenle, Bursaspor yönetimi tarafından yapılan değerlendirmede Yılmaz'ın olayların baş aktörlerinden biri olduğu kanaatine varıldı. Bunun sonucunda da Yılmaz, süresiz kadro dışı bırakıldı.