Haklarında kara para aklama vergi kaçırma gibi çeşitli suçlarla iddialar bulunan Dilan Polat ve Engin Polat çiftine ait iş yerlerinde maliye ekipleri eş zamanlı arama yaptı. Yapılan aramalarda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile şirketlerdeki dijital materyallere el konuldu.

Yapılan inceleme ve aramalarla ilgili Dilan Polat’ın avukatı Vahit Kaya basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Av. Vahit Kaya yaptığı açıklamada şuan herhangi bir gözaltı kararının olmadığını belirterek,

"Sadece Mali Şube geldi, bazı evrakları almaya çalışıyor. Onlara yardımcı oluyoruz biz avukatlar olarak. Herhangi bir şey yok" dedi.

Kaya, ayrıca personel telefonlarına el konulmaya çalışıldığını belirterek,

"Yüzlerce çalışanın telefonuna el konulmaz. Böyle bir sistem görmedim. Yüzlerce insan evine gidecek, telefonları yok. Annesi, babasıyla konuşamıyor şu anda" ifadelerini kullandı.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında daha önce de kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları ortaya atılmıştı. Bu iddialar üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağına ilişkin adli kontrol tedbiri uygulanmış, ayrıca CMK 128. madde kapsamında şüphelilerin tüm malvarlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verilmişti.