Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın 27 şirketine kayyum atandı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Polat çifti ve yakınlarına ait 27 şirket için kayyum atanmasını talep etti. İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, talebi kabul ederek 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetti.

dilan polat engin polat gözaltı

14 kişi tutuklandı

Dilan Polat ile eşi Engin Polat hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi", "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" gibi suçlardan soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmada Dilan ve Engin Polat ile yakınlarının tüm mal varlıklarına 12 Ekim'de el konulmasına karar verilmişti.

Soruşturma kapsamında Sulh Ceza Hakimliği tarafından aralarında Dilan-Engin Polat'ın da bulunduğu 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı verilirken, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

dilan polat cezaevi

Soruşturma sürüyor

Soruşturma kapsamında Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın, sosyal medya platformları üzerinden elde ettikleri geliri vergi ödemeden yurt dışına aktardıkları, bu geliri yasa dışı bahis oynatma faaliyetinde kullandıkları ve kara para akladıkları iddia ediliyor. Soruşturma sürüyor.

Editör: Evrim Tuna Şahin