Resmi Gazete'de yayımlanan KDV uygulama tebliğine göre, sanal ortamda veya fiziki mağazalarda pazarlanan; aktivasyon, e-pin, oyun, dijital ürün, cüzdan kodları, hediye kartı/çeki ve benzeri mahiyetteki ürünlerin ithali ve satışı artık KDV'ye tabi olacak.

Sanal Alışveriş (1)

KDV uygulama tebliğine göre, kart, şifre ve kodların Türkiye'de yerleşik olanlar tarafından yurtdışı firmalardan temin edilmesi durumunda, bu kişiler tarafından beyan edilip ödenmesi gerekiyor. Sanal ortamda veya fiziki mağazalarda pazarlanan aktivasyon, e-pin, oyun, dijital ürün, cüzdan kodları, hediye kartı/çeki gibi ürünlerin ithali ve satışı KDV'ye tabi olacak.

Dijital Para

Bu ürünlerin Türkiye'de yerleşik KDV mükellefi olmayan gerçek kişiler tarafından yurtdışı elektronik hizmet sunucularından temini halinde, KDV'nin yurtdışı mukimi firma tarafından beyan edilip ödenmesi, Türkiye'de satılması durumunda ise hesaplanan KDV'nin satıcı firmalar tarafından beyan edilmesi öngörülüyor.

Ancak, ödeme aracı mahiyetindeki kart, şifre ve kodların yurt dışından temini veya Türkiye içerisinde satışı KDV'ye tabi olmayacak.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin