Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli olarak meydana gelen 6 Şubat depremleri sonrasında başlatılan afet konutları inşaatları hızla devam ediyor. Bu depremler, "asrın felaketi" olarak tabir edilen depremde ve Kahramanmaraş'ın 11 ilçesi etkilenmişti. 

TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?

Felaket sonrası Kahramanmaraş'ta TOKİ konutlarının inşasına hızlı bir biçimde başlandı. Kahramanmaraş'ta ise 9,800 adet kalıcı konutun depremzedelere yıl sonunda teslim edilmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş'ta, "Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde, kırsal mahallelerde 127 metrekarelik 3 oda 1 salon düzenlemesinden oluşan tek katlı evlerin yanı sıra zemin artı 3, 4 ve 5 katlı TOKİ konutlarının inşaatları devam ediyor.

kahramanmaraş toki

9.800 Konut sahiplerine teslim edilecek

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yaptığı açıklamada, devletin afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz çalıştığını belirtti. Kentin en fazla etkilenen bölgelerinden biri olduğunu hatırlatan Ünlüer, evleri yıkılan vatandaşlar için inşa edilen toplu konutlardan 9,800 adedinin yıl sonuna kadar sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını ifade etti.

Vali Ünlüer, 2024 Haziran ayına dek TOKİ konutlarının vatandaşlara teslim edileceğini şu sözlerle ifade etti:

Afetzedeler, her türlü ayrıntı düşünülerek modern yöntemlerle yapılan konutlarına güven içerisinde yerleştirilecek. TOKİ kanalımızda bizim şu anda 20 bin konutumuzun inşası devam ediyor. Bunlar şehir merkezlerinde. Bunlardan 8 binini yıl sonuna kadar teslim alıp hak sahibi vatandaşlarımıza dağıtmayı planlıyoruz. 10 bin civarında da kırsal konutumuzun şu anda yapımı devam ediyor. Bunlardan da 1800'ü yıl sonuna kadar tamamlanarak vatandaşlarımıza dağıtılacak.

Editör: Evrim Tuna Şahin