Görür, "Türkiye'de doğrudan doğruya aktif fayların üzerinde gelişmiş dibinden aktif canlı kıpır kıpır fayların geçtiği minimum 25 tane il var. Neyi nereye taşıyacağız? Dolayısıyla Gemlik'i, İstanbul'u nereye taşıyacağız? Marmara Bölgesi'ni nereye taşıyacağız? Tekirdağ, Denizli'yi nereye taşıyacağız? Bu iş garip bir şey. Bu biraz da cehalet. Bunları dile getirenler cahil" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak, Görür, iki hafta önce bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Gemlik'in muhakkak taşınması gerektiğini söyledi. Görür,

"Gemlik muhakkak taşınmalıdır. Gemlik hem fayın üzerinde yani Geyve- İznik – Gemlik gelen Kuzey Anadolu Fayının güney kolu üzerinde tam oturuyor. Oturduğu yerde kumul. Alüvyal dolgu, deniz kumu ile dolu. Yani kurtulma şansı yok. Bence orada tek katlı zayıf evler olsaydı hadi bir bakıma. Belki de bir zaman bilindiği için öyle fazla yüksek yerlerin dışında bazı yerlerde var. Şimdi rant modasına uyup, oralarda yükselmeye kalkar. Gemlik, güney kolun deprem üretmesi halinde hiç kalmaz. Yani orası bir şekilde biter. Onun için Armutlu yarım adasına veya güneyine, o yüksek yerlere sağlam yerlere burayı taşımak lazım. Hükümetin burayı tahliye etme kararı doğrudur. Kim bunu engellediyse, yanlış yapmıştır" dedi.

Görür'ün bu açıklamaları, Gemlik'in taşınması konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Bazı uzmanlar, Görür'ün ilk açıklamasını doğru bularak, Gemlik'in taşınmasının mümkün olmadığını savundu. Diğer uzmanlar ise Görür'ün ikinci açıklamasını doğru bularak, Gemlik'in taşınmasının gerekli olduğunu savundu.