DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yerel seçim çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, "İki partinin oylarının bir araya gelerek kazanacağı kentleri belirlemeye çalışıyoruz. CHP'nin iddialı olduğu yerlerde kendi adayları, bizim iddialı olduğumuz yerlerde kendi adaylarımız" ifadelerini kullandı.

DEM Parti'nin Ankara'da aday çıkaracağını açıklarken, İstanbul için henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak iddialara göre, DEM Parti, CHP adaylarını destekleme şartı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Ekrem İmamoğlu'nu desteklemek karşılığında Esenyurt ilçesini talep etmiş. Yani, Esenyurt'ta DEM Parti adayının CHP tarafından desteklenmesi ve hatta aday gösterilmemesinin istendiği öne sürülüyor.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, iş birliği detayları hakkında yaptığı açıklamada, "Formül şu; iki partinin de oylarının bir araya gelerek kazanacağı kentleri belirlemeye çalışıyoruz. CHP'nin iddialı olduğu yerlerde kendi adayları, bizim iddialı olduğumuz yerlerde kendi adaylarımız. İş birliklerinde karşılıklı fayda esastır" dedi.

Ayrıca, "DEM Parti İstanbul'da Başak Demirtaş'ı aday gösterecek" iddialarını değerlendiren Başak Demirtaş, "Gelirse değerlendiririz" şeklinde bir yorumda bulundu.

Kaynak: haber merkezi