29 Ekim'de 100. Yıl Cumhuriyeti için bir defaya mahsus verileceği konuşulan emekli ikramiyesi miktarı ve kimlere verileceği ise gündemde olan bir konu daha.

Normal şartlarda yılda iki kez, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda hesaplara yatan emekli ikramiyesi için bu kez 3. kez verilme olasılığı vatandaşlar arasında merak konusu oldu.

Emekli ikramiyesini kimler alacak?

Emekli ikramiyesi, emekli vatandaşlar başta olmak üzere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyesi almaya hak sahibi olan kişilere veriliyor.  İkramiye almaya hak sahibi olan vatandaşlar: Şehit yakınları, gaziler, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri, vazife ve harp malullüğü aylığı alan erler ve erbaşlar, ölüm aylığı alanlar, şeref aylığı alanlar, geçici köy korucuları, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, şampiyon sporcular, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve yaşamını yitirenlerin hak sahipleri de bu kapsamda yer alır.

emekliikramiyesi

Emekli ikramiyesinde resmi açıklama geldi mi?

Emekli ikramiyesi miktarı ve dağıtım tarihi konusunda net bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak 29 Ekim'de 100. yıl Cumhuriyeti kutlamaları için bir kez verilmesi planlanan emekli ikramiyesinin 5 Bin TL olduğuna dair söylentiler bulunuyor. Bakan Vedat Işıkhan, Ekim ayında emeklilere müjde gelip gelmeyeceği sorusuna, "Çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde yanıt verdi. 

Emekli ikramiyesine dair güncellemeleri resmi açıklama yapıldığı zaman haber güncellenecektir.

Editör: Evrim Tuna Şahin