Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5.000 TL ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bu ödemeler, Kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak." dedi.

Erdoğan'ın açıklamasıyla, emeklilerin uzun süredir beklediği ikramiye müjdesi verilmiş oldu. İkramiye, yaklaşık 17 milyon emekliye dağıtılacak.

İkramiyeler ne zaman yatacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında, ikramiyelerin Kasım ayının ilk yarısında emeklilerin hesaplarına yatırılacağı belirtildi. Bu kapsamda, ikramiyelerin 1-15 Kasım tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

İkramiyeler kimlere verilecek?

İkramiyeler, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olanlara verilecek. Ayrıca, bu emeklilerin hak sahiplerine de ikramiye ödenecek.

İkramiyelerin maliyeti ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikramiyelerin maliyetinin 61 milyar lira olduğunu açıkladı.

Emeklilerden değerlendirmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikramiye müjdesi, emekliler tarafından sevinçle karşılandı. Emekli vatandaşlar, ikramiyenin kendilerine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada;
“Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirecek, inşallah o zaman da her türlü fedakârlığı sergileyeceğiz.” dedi.

Konu ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşım şu şekilde oldu;

Dilovası Tavşancıl'da TOKİ Konutları 1. Etap İnşaatı Devam Ediyor (1)