Görüşmenin ardından Erdoğan ve Aliyev, Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki işbirliğini güçlendiren anlaşmaların imza törenine katıldılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Kars-Nahçıvan Demiryolu Projesi'ne İlişkin Niyet Protokolü"nü imzaladılar. İmza töreninin ardından Erdoğan ve Aliyev, imza protokollerini birbirlerine takdim ederek el sıkıştılar.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Azerbaycan Şehir Planlama ve Mimari Devlet Komitesi Başkanı Anar Guliyev, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kahramanmaraş İlinde Konut Binaları, İlkokul, Anaokulu, Kültür Merkezi İnşaatına İlişkin İşbirliği Anlaşması"na imza attılar.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Azerbaycan Enerji Bakanlığı arasında, elektrik enerjisi alanındaki işbirliğini daha da güçlendiren bir metin imzalandı. Bu anlaşmayı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov imzaladılar.

Editör: Evrim Tuna Şahin