Emekli maaşlarının yetersizliği konusundaki endişeleri ifade eden isimler arasında, Cumhur İttifakı'na dahil olan Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici de yer alıyor. Emeklilerin yaşadığı maddi sıkıntıları dile getirerek, emekliler için hemen çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Destici, emeklilerin artık daha fazla beklemeye tahammül edemediklerini belirtti.

Emeklilerin maruz kaldığı haksızlıklara dikkat çeken Mustafa Destici, emeklilere yönelik adaletsizlikleri dile getirdi.

“Yüzde 25 oranında emeklilerimize Temmuz ayında zam verildi. Ancak zam bekleyen emeklilerimiz maaşlarını almaya gittiklerinde 0 zam ile karşı karşıya kaldılar. Ekim ayında TBMM açılır açılmaz emeklilerle alakalı düzenleme derhal yapılmalıdır. Önce yüzde 25 oranındaki zam emeklilerin maaşlarına yansıtılmalı. Ekim ayında emekli maaşları asgari ücretin üzerine çıkarılmalıdır. Ardından da Ocak ayında yapılacak zam ile en düşük emekli maaşı 15.000 TL’nin üzerinde olmalıdır.” 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, emekli maaşları konusunda bir açıklama yaparak, emeklilerin yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

“Özellikle 7.500 TL maaş alan emeklilerimiz hakkında bir gecikmemiz oldu. Bu kesinlikle telafi edilecektir. Ekim ayında TBMM yeniden açıldığında inşallah emeklilerimize güzel haberler vereceğiz.”

Hükümet yetkilileri, emeklilerin maaşlarına yönelik planladıkları zammın Ocak ayında uygulanacağını açıkladılar. Ancak, ara zam uygulamasının olup olmayacağı konusundaki belirsizlik kamuoyunda büyük bir merak konusu haline geldi.

Editör: Evrim Tuna Şahin