Bazı doğan ürünler cilt beyazlatma ve lekeleri yok etmede oldukça başarılı. Bunları cildinize doğrudan uygulayabilir veya cilt maskesi yaparak kullanabilirsiniz. 

Bunlardan bazıları;

Limon suyu: Limon suyu doğal bir ağartıcıdır ve cilt rengini açmaya yardımcı olur. Limon suyunu cildinize doğrudan uygulayabilir veya maske yaparak kullanabilirsiniz.

Yoğurt: Yoğurt, cilt için faydalı olan laktik asit içerir. Laktik asit, cildin ölü derisini temizlemeye ve cilt rengini açmaya yardımcı olabilir. Yoğurdu, cildinize doğrudan uygulayabilir veya yoğurt ile bir maske yapabilirsiniz.

Zerdeçal: Zerdeçal, cilt için faydalı olan antioksidanlar içerir. Zerdeçal, cilt rengini açmaya ve ciltteki lekeleri gidermeye yardımcı olabilir. Zerdeçalı, cildinize doğrudan uygulayabilir veya zerdeçal ile bir maske yapabilirsiniz.

maske

Aloe vera: Aloe vera, cilt için faydalı olan anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Aloe vera, ciltteki tahrişleri yatıştırmaya ve cilt rengini açmaya yardımcı olabilir. Aloe vera jelini, cildinize doğrudan uygulayabilirsiniz.

Pirinç unu: Pirinç unu, cilt için faydalı olan lif içerir. Lif, cildin ölü derisini temizlemeye ve cilt rengini açmaya yardımcı olabilir. Pirinç unu ile yüz maskesi yaparak cildinize uygulayabilirsiniz.

Papatya: Papatya, cilt için faydalı olan anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Papatya, ciltteki tahrişleri yatıştırmaya ve cilt rengini açmaya yardımcı olabilir. Papatya çayını, cildinize kompres olarak uygulayabilirsiniz.

Cildinizi beyazlatmak için kullandığınız bu doğal yöntemleri uygularken dikkat etmeniz gererken bazı noktalar var. Bunlar;

  • Bu yöntemleri düzenli olarak uygulamalısınız.
  • Bu yöntemleri güneş ışığına çıkmadan uygulamalısınız.
  • Uygulamaya başlamadan önce cildinizin küçük bir kısmında deneyerek herhangi bir tahrişe neden olup olmayacağını kontrol edin.

Doğal yöntemlerle cilt beyazlatma işlemi kalıcı bir çözüm değildir. Bu yöntemler cildinizin rengini hafifçe açmaya yardımcı olacaktır.