Ulusal Süt Konseyi (USK), 1 Mayıs itibarıyla çiğ süt için tavsiye edilen fiyatı yüzde 8,5 artırarak litre başına 14,65 TL olarak belirledi. Bu karar, USK tarafından yapılan resmi internet sitesinde duyuruldu.

USK Yönetim Kurulu'nun imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

15 Nisan 2024 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında alınan karar gereği; 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere %3,6 yağ ve %3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 14,65 TL olarak belirlenmiştir. Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderler üreticiye ilave olarak ödenecektir. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 22 Kuruş fark uygulanacaktır. Bundan sonraki süreçte, çiğ süt tavsiye fiyatı maliyetler çerçevesinde yeniden değerlendirilerek piyasa koşullarına göre güncellenebilecektir.

USK'nın bu kararı, daha önce 22 Ocak'tan bu yana litre başına 13,5 TL olarak belirlenen çiğ inek sütü tavsiye fiyatını artırması şeklinde bir değişiklik olarak görülmektedir

Kaynak: Evrim Tuna Şahin