Yücel, Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Dünyada savaş uçaklarını üreten sadece Almanya mı? Birçok yerden bunların çalışmasını yaparız" ifadelerini eleştirdi. 

CHP Sözcüsü Yücel'in açıklamaları şu şekilde:

"Kapı aşındıran bir ülke"

"Alman yetkililerin buna sessiz kalması üzerine Alman Başbakanının yanında, ‘Dünyada savaş uçaklarını üreten sadece Almanya mı? Birçok yerden bunların çalışmasını yaparız’ diyerek Türkiye’yi parasıyla uçak almak için kapı aşındıran bir ülke olarak göstermiştir.

Yerle yeksan bir ekonomi...

Geçmişte F-35 projesinden atılan, Rusya ziyaretinde SU-35 almak isteyen, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nden bir türlü F-16 uçağı bile alamayan bir ülke haline geldik. Ülkemizin ekonomisini yerle yeksan eden AK Parti’ye ve Erdoğan’a bir soru soralım; Erdoğan ABD’ye diyor ki, ‘Neden Doğu Akdeniz’e uçak gemisi gönderiyorsun? Amerika nere, Doğu Akdeniz, İsrail, Filistin nere?’ Bunu ifade eden Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ABD’ye gidip, ABD’li yatırımcılardan Türkiye’ye yatırım yapmasını istiyor.

"Yatırımcı gelmesini beklemek: hayalperestliktir"

Amerika’dan buraya yatırımcı gelir mi? Tabii ki hayır. Halkın oylarıyla seçilmiş bir milletvekilinin Anayasa Mahkemesi kararına aykırı olarak cezaevinde tutulduğu bir ülkeye, yabancı yatırımcının gelmesini beklemek; en hafif tabiriyle hayalperestliktir."

Kaynak: chp.org.tr