CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Bugün güne yüreklerimizi ağza getiren bir haberle uyandık. Çallıca köyünden Kozluca köyüne öğrenci taşıyan bir öğrenci servisindeki yangın haberi serviste bulunan öğrenci yakınları ile birlikte bizleri de derinden üzdü. Olayla ilgili tek teselli kaynağımız ise hiçbir yavrumuzun olaydan yara almadan kurtulmuş olması.
                Öncelikle kazazede öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
                Ne yazık ki tüm uyarı ve çağrılarımıza rağmen hükümet her nedense taşımalı eğitimden bir türlü vazgeçmiş değil. Eğitim-öğretimin kış aylarında yapıldığını dikkate alacak olursak bu ve buna benzer acılar hep yaşanmak zorunda kalacak.
                Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlükleri bu tür çocuklarımızın gelecekleri ile ilgili konularla, okullarda ki sağlığa uygunluk sorunları, ilgilenmesi gerekirken görüyoruz ki hiç alanları olmayan konularda zaman geçirmeyi tercih ediyorlar.
 
                Burdur Belediyemizin eğitime ve okullarımıza verdiği desteklerle ilgili olarak kulağımıza gelen söylentiler ne yazık ki içimizi daha da çok acıtıyor. Burdur Milli Eğitim Müdürü Belediyemizin Okul Aile Birliklerinden gelen talepleri karşılaması ile ilgili olarak Okul Müdürleri ve yöneticilerine baskı kurması da bunların başında geliyor.
                Fakat ne acayiptir ki Milli Eğitim Müdürü’nün Bucak Belediyesinin uygulamalarına ise, okul müdürlerine ve yöneticilerine boy boy poz verdirip AKP’li Belediye Başkanlarına teşekkür etmeleri ve haberlere konu olmaları hususunda bizzat ısrarcı olması çok gariptir. Millî Eğitim Müdürleri siyasetten arınmış şekilde görevlerini yapmalıdır.
                Milli Eğitim Müdürünün görevi üçkâğıtçı esnafın sütün içine su katması gibi; ödenek yokluğundan okullara yeteri kadar gönderilemeyen sıvı el sabunlarının içine su katarak çoğaltılmasını sağlamak değil, yaşanan bu sıkıntılara kalıcı çözümler üretmektir. Tekrar şehrimizi eğitim kenti haline nasıl döndüreceği üzerine çalışmalar yapmaktır. Taşımalı eğitim sorununa nasıl bir son veririz bunun çözüm yollarını aramaktır.
                Fakat üzülerek söylemek istiyoruz ki AKP yöneticisi gibi hareket ederek, bulundukları kurumların sorumluluklarını yerine getirmek yerine kendi istikballeri uğruna bir nesli geleceği ile oynayanları tarih asla affetmeyecektir."