CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, “Bize anamuhalefet yetmiyor, biz iktidar olmak istiyoruz” dedi. CHP İl Başkanlığı tarafından, partisinin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla CHP İl binası önünde kokteyl düzenlendi. Kokteyl programına CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengi başta olmak üzere teşkilat ve ilçe başkanları ile partililer katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürk marşları söylenerek, 99’uncu yıl coşkusu yaşandı. Programda partililerine seslenen CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, “2 Kasım 2002 tarihinden bugüne kadar milletimiz bize bir misyon yükledi. Anamuhalefet partisi olma misyonunu yükledi. Biz de bunu layıkıyla yerine getirdik ama artık bize anamuhalefet yetmiyor, biz iktidar olmak istiyoruz. Önümüzdeki sene 100. Yılımızı kutlayacağız. 9 Eylül 2023’te Allah’ın izni, milletin desteği ile iktidar partisinin mensupları olarak burada buluşacağız. Bugün memleketin dört bir yanını geziyoruz. Esnaf kan ağlıyor, çiftçi ve sanayici kan ağlıyor, gençlerimiz ve emeklilerimiz kan ağlıyor. Artık bu iktidarı CHP iktidarını Türkiye ile buluşturmak hepimizin boynunun borcudur. Bu alanda çok çalışmamız gerekiyor, bugün kutlamamızı yapacağız. Bugün iktidar yürüyüşünü Gazi Caddesinde başlattık. Bu yürüyüşü daha sert adımlarla, daha güçlü sesle bütün Burdur’a yayacağız. Allah’ın izniyle de Türkiye’de de iktidar olacağız. 9 Eylül 2022 günü 99’uncu yılımızı kutladık, 9 Eylül 2023’te 100. yılımızda iktidar olmak dileğiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, Gençlik Kolları Başkan vekili Anıl Gün, Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek, Çeltikçi İlçe Başkanı Mehmet Şengil, Yeşilova İlçe Başkanı Şükrü Alpuğuz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Milletvekili Mehmet Göker birer konuşma yaparak, kuruluş yıl dönümlerini kutladı. Konuşmaların ardından 99. Kuruluş Yıldönümü pastası, partinin en yaşl ı üyesi ve en genç üyesi tarafından kesildi. CHP’nin kuruluş Yıldönümü, pasta kesiminin ardından ikramlar ile devam etti.