Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş açıklamalarıyla ödülün çok daha anlamlı bir hale gelmesini sağladı. Depreme karşı dirençli şehirler ve iklim değişikliklerine karşı mücadelenin yerel yönetimlerde ana konular arasına girdiğini sözlerinde belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü’nün düzenlediği Boğaziçi Çevre Ödülleri töreninde bu sene pek çok ödül dağıtılırken, Bursa Belediyesi de dikkat çeken isimlerden biri oldu. Yılın Çevreci Yerel Yönetimi ödülüne layık görülen Bursa Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Yıl içinde üçüncüye düzenlenen ödül töreni Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü içerisinde gerçekleştirilmiştir. Halk ve jüri oylaması sonucunda verilen ödüllerin özellikle çevreyi koruma amacıyla gerçekleştiren firmalara verilmesi gündeme gelmesini sağlamıştır.

Doğaya Karşı Sorumluluk Sahibi Belediye

Türkiye coğrafyasının deprem riskine sahip olması, yerel yönetimde sık şekilde dile getirilen konulardan biridir. Yakın zamanda yaşanan depremin, gündemi yeniden değiştirmesi üzerine pek çok belediye ve firma çalışmalarına özen göstermeye başlamıştır. Günümüzde daha da bilinçli şekilde adımlar atılmaya başlanmış olsa da Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği ödül töreninde Yılın Çevreci Yerel Yönetimi ödülüne Bursa Büyükşehir Belediyesi kazanan isim olarak öne çıkmıştır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi başkanı Alinur Aktaş, ödül töreni sırasında gerçekleştirdiği konuşmada yerel yönetimlerin ana konuları arasına depreme karşı dirençli şehirlerin ve iklim değişikliğine karşı mücadelenin girdiğini belirtmiştir. Sadece Türkiye sınırları değil, tüm dünyayı ilgilendiren iklim değişiklikleri Alinur Aktaş’ın konuşmasında temel konulardan biri haline gelmiştir.

Belediye Çalışmaları Ödül Getirdi

İklim değişikliği ve deprem gibi sorunlar yerel yönetimlerde gündeme gelse de etkili ve faydalı sonuçları alarak ödüle layık görülen Bursa Belediyesi olmuştur. Yapıların çatılarında ve metro istasyonlarında kurulan güneş panelleri gibi çeşitli çalışmalarla, dünyaya karşı sorumluluklarını yerine getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, verilen oylar sayesinde ödülü kazanmıştır.

Alinur Aktaş, konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi’nde yer alan Çevre Kulübü’ne de teşekkürlerini iletmiştir. Ödülün kendileri için ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu da sözlerine eklene Aktaş konuşmasında bütün ekip arkadaşlarına da teşekkür etmiştir. Yenilebilir enerji ve sürdürülebilir yaşamlar için çalışmalarına devam edeceklerini belirten belediye başkanı tüm salonda alkışlanmıştır.