Burdur Çeltikçi Belediye Başkanı Recep Aydın’a 2013 yılında öldürülen Fatih Öztürk (26) cinayetine karıştığı gerekçesiyle ‘Suç delillerini yok etme’, ‘gizleme veya değiştirme’ suçunu işlediği gerekçesi ile 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Mahkemenin verdiği karara itiraz edilerek verilen kararların usul ve yasaya aykırı olduğu, kararın bozulması gerektiği ile ilgili olarak istinafa başvurulmuştu. İstinaftan geçtiğimiz gün karar cevabı geldi. İtirazların yerinde görülmediğine hükmeden mahkeme heyeti yapılan başvuruları ayrı ayrı esastan reddetti.

Mahkeme heyeti Burdur Çeltikçi Belediye Başkanı Recep Aydın ile birlikte 4 kişi hakkında açılan “suç delillerini gizleme, yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlarına kesin hüküm verirken,  diğer sanık Yeter Çakır’a Yargıtay tarafından incelenmek üzere temyiz yolunu açık bıraktı.

Bu karar ile birlikte 2 yıl 6 ay hapis cezası alan Çeltikçi Belediye Başkanı Recep Aydın ‘Belli Hakları Kullanmaktan Yoksun Bırakılma’ TCK’nın 53. Maddesi gereği 1 ve 2. bentlerde yer alan hükümler gereği hem başkanlık görevinden alınacak hem de seçme ve seçilme hakkını kaybedecek.

Olayın faili olarak yargılanan Yeter Çakır'a 'kasten öldürme' suçundan verilen 15 yıl hapis cezası da onandı.