İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR, Çanakkale Zaferi'nin 106. Yılı anısına Bucak Belediyesi'nin organize ettiği Çanakkale Gezici Müze Sergisi'ni ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Alan Kılavuzu Ali Murat KALEGİL'den bilgi alan Neşet YAZAR, "Bu vatanı bize emanet eden, Çanakkale'yi Çanakkale yapan ecdadımızın bu vatanı bize emanet etmek için canlarını nasıl feda ettiklerini öğrencilerin bilmeleri açısından bu sergiyi çok önemsiyoruz. Vatan ve bayrak sevgisini öğrencilerimize aşılamak için ecdadımızın neler yaşadığını onlara aktarmak için bu müzenin bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak da elimizden gelen desteği vereceğiz. Ayrıca müzenin ilçemizde sergilenmesini sağlayan Bucak Belediyesi'ne teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çanakkale Savaşı'nda kullanılan malzemelerin yer aldığı Çanakkale Gezici Müze'si 07.12.2021-10.07.2021 tarihlerinde, 09.00-17.00 saatleri arasında Bucak Recai Tosyalı Düğün Salonu'nda sergilenecektir.