5.000 TL'lik emekli ikramiyesi, çalışan emeklilerin merakla beklediği bir ödemedir ve halen takip edilmektedir. Mevcut torba yasa teklifi, bu ikramiyeyi içermekte ve TBMM tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete'de yayınlanacak, ardından yürürlüğe girecektir.

Ödeme tarihleri henüz net değil, ancak ödemeler gerçekleşmeye başladığında emekliler, bu ödemeleri aldıkları bankaların müşteri hizmetleri ya da internet bankacılığı üzerinden sorgulayabilecekler.

emekli-2

Meclis'te kabul edilen teklif içinde 42. madde, çalışan emekli ikramiyesini kapsamıyor. Kabul edilen maddeler arasında liman çıkış belgelerinden alınacak harçlara ve cezalara yönelik yeni tarifelerin belirlenmesi ve vergi borçlarına karşılık gayrimenkul alınmasına ilişkin madde bulunuyor.

Emekli Ikramiyeleri-1

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş'un açıklamasına göre, 5 bin TL'lik ikramiye ödemesi, torba yasa içinde yer alıyor. Ancak henüz ödeme tarihleri kesinleşmedi. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtikten ve Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeler başlayacak. Ödemelerin yılbaşından önce gerçekleşmesi bekleniyor.

Emekli Haberleri-1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis onayı alamayan 4 milyon 689 bin emekli için 5.000 TL'lik ödemelerin hızlıca yapılacağını ifade etti.

Ocak ayına gelindiğinde ise yaklaşık 15 milyon emekli, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaşlarına yapılacak zamla ilgileniyor olacak. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre Ocak-Temmuz döneminde alınacak zam oranları belli olacak. 2024'ün ikinci yarısında ise maaşlarda bir artış bekleniyor.

Editör: Evrim Tuna Şahin