C vitamini, cilt sağlığı için önemli bir antioksidandır. Serbest radikallerin neden olduğu hasarları önleyerek cildin korunmasını sağlar. C vitamini  bunlara ek olarak kolajen üretimini uyararak cildin sıklığını arttırır. Kolajen, cildin temel yapıtaşıdır ve cildin sağlıklı, genç ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Hiperpigmentasyonu azaltır. Hiperpigmentasyon, ciltte koyu lekeler oluşmasına neden olan bir problemdir. C vitamini ciltte melanin üretimini azaltarak hiperpigmentasyon üretimini önler.

cilt

C vitamini serbest radikallerin neden olduğu hasarı önleyerek cildi yaşlanma etkilerine karşı korur. Güneş ışınları cilette kolajen ve elastin kaybına neden olarak cildin yaşlanmasına ve kırışıklıkların oluşmasına neden olur. C vitamini ise cildin güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlayarak sarkma ve yaşlanmalara karşı dirençli hale gelmesini sağlar.

C vitamini içeren besinler tüketmek ve C vitamini içeren cilt bakım ürünleri kullanmak, cildin sağlıklı güzel görünmesini sağlamasının yanında yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar.

C vitamini içeren besinler arasında portakal, mandalina, greyfurt, limon, çilek, brokoli, domates, patates, soğan ve yeşil biber yer alır.