Amerikan basınında yer alan raporlara göre, şirketin 10 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlandığı belirtiliyor. Bu gelişme, Meta'nın yakın zamanda 11 binden fazla çalışanını işten çıkarma kararı aldığını açıklamasının ardından gerçekleşti. Aynı zamanda Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından şirketin çalışanlarının % 50'sinin işine son verildiği biliniyor.

İşten çıkarmaların herhangi bir stratejisi var mı?

Teknoloji sektöründe yaşanan bu işten çıkarmalar, sektördeki büyük oyuncuların stratejik değişiklikler yapma sürecinde olduklarını gösteriyor. Amazon, rekabetin arttığı bir dönemde maliyetleri optimize etmek ve iş yapış şekillerini iyileştirmek amacıyla bu adımı atmış olabilir. Benzer şekilde, Meta ve Twitter gibi şirketler de kendi stratejik hedeflerine ulaşmak için organizasyonlarında değişiklikler
yapma yoluna gitti.

Bu haberler, teknoloji sektöründeki iş gücü dinamiklerinin sürekli değiştiğini ve büyük şirketlerin rekabetçi piyasada ayakta kalmak için sürekli olarak uyarlanması gerektiğini gösteriyor. İşten çıkarmalar, çalışanlar için zorlu bir süreç olsa da, sektördeki şirketlerin gelecekteki büyümelerini sürdürmek ve daha verimli hale gelmek için yapısal değişiklikler yapma ihtiyacının bir parçası ihtimali bulunuyor.

amazon-PjT6_cover

Binlerce çalışanını işten çıkaracak iddiaları ortaya atıldı

ABD merkezli e-ticaret devi Amazon’un, bu hafta önemli ölçekte işten çıkarma planları yaptığı iddia ediliyor. New York Times’ın isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, küresel ekonomideki belirsizlikler nedeniyle Amazon’un, küresel iş gücünün yaklaşık % 3’üne denk gelen 10 bin kişiyi işten çıkarmayı düşündüğü bildiriliyor.
Haberde, işten çıkarmaların, insan kaynakları, perakende ve yapay zeka destekli sanal asistan Alexa gibi ürünleri içeren cihazlar departmanından olacağı ve bu hafta başlaması bekleniyor. Amazon’un bu hamlesi, şirketin gelecekteki stratejilerine yönelik bir yanıt olarak yorumlanıyor