Yeşilova ilçesinin Bedirli Köyü'nde, avcı ve aynı zamanda doğa keşifçisi Hasan D. tarafından görüntülenen Loblu örümcek (Argiope lobata) etkileyici renkleri ve benzersiz doku desenleri ile dikkat çeken, göz alıcı zehirli bir örümcek türüdür.

Türkiye'de daha önce 2 yerde görüntülenen Loblu örümceğin insan vücudunda özellikle sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına sebep olduğu bilinmektedir fakat bu örümcek türünün kolay kolay insanlara saldırmadığı biliniyor. Konuya ilişkin İnternet Haber Sitesi Muhabiri Melisa Adınısever'e konuşan Hasan D; ''Arkadaşımla beraber Yeşilova Bedirli Köyü'ne doğa yürüyüşü yapmak için gitmiştik. Orda bu örümcek türünü görünce ilgimi çekti. Daha önceden rastlamadığım bir tür olduğunu yakınına girince anladım. Zehirli bir tür olduğunu daha önceden haberlerde görmüştüm.'' ifadelerini kullandı.

Argiope lobata burdur 2

Yeşilova ilçesinde Argiope lobata'nın bulunması, bölgenin biyolojik çeşitliliğine ve doğal güzelliklerine yeni bir boyut katsa da, zehirli ve diğer örümcek türlerinden daha farklı yapıda olması sebebiyle görenlerin korkmasına ve bu çeşidi yok etmesine sebep oluyor.

''DAHA ÖNCE GÖRDÜĞÜM ÖRÜMCEKLERDEN DAHA İRİ VE DAHA FARKLI BİR YAPIYA SAHİP''

Örümceğin yaptığı ağlardan geçmeye çalışırken dikkatini çektiğini söyleyen Hasan D; '' Hemen internetten araştırdım ve daha önce Türkiye'de sadece 2 kez görüntülendiğini ve nadir bir zehirli örümcek türü olduğunu anladım. Daha önce gördüğüm örümceklerden daha iri ve daha farklı bir yapıya sahip. Böyle türlerin korunması gerekiyor. İnsanlar bilmediği için öldürmeye çalışıyor genelde. Ben yanına çok yaklaşmadım. Yalnızca fotoğrafını çekip inceledim'' dedi.

Argiope lobata burdur

Editör: Haber Merkezi