Türkiye Judo Federasyonunca düzenlenen Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası, Osmaniye’de başladı. Tosyalı Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonaya 67 ilden 409 kadın ve 504 erkek judoda kürsüde yer alabilmek için mücadele ediyor.

MAKÜ’LÜ SPORCUMUZ GRURUMUZ OLDU

Yapılan turnuvalarda Burdur MAKÜ’lü sporcumuz madalya almayı başardı.  Burdur Maküspor’lu Sena Nur Büyük, Ümitler Türkiye Judo Şampiyonasında Bayanlar 48 kg Türkiye 2.’si oldu.  Üç gün sürecek müsabakaların ilk gününde Türkiye 2.si olmayı başaran Sena Nur Büyük beraberinde milli takıma girmeye de hak kazandı.

REKTÖR KORKMAZ TEŞEKKÜR ETTİ

MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla genç sporcuyu ve hocalarını başarılarından dolayı tebrik etti.

Rektör Korkmaz paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Burdur’un genç sporcularına verdiğimiz desteğin meyvelerini Türkiye çapında almaya başladık. MaküSpor olarak sporun her branşını destekliyoruz. Burdur Maküspor’lu SenaNur, Ümitler Türkiye Judo şampiyonasının ilk gününde Büyükler 48 kg’da Türkiye 2. oldu. Sporcumuzu ve Hocaları Süleyman Görken ve Türkan Görken’i tebrik ediyorum.”